Kontakta oss

La Casa de Manuel

Vi är familjen Wahlberg och detta är vår semesterbostad här i Spanien. Familjen består av Björn, Anna, Kristina, Sara och vi älskar att resa. Förutom Sydeuropa har det varit Brasilien som blivit många av vårar resors mål. Kusten nedanför Salvador är helt underbart med fantastiska människor och magiska platser. Ett boende där är tyvärr för långt bort och komplicerat så efter noga övervägande hamnade vi i underbara Estepona. När vi inte är här själva eller med våra mysiga vänner hyr vi ut våningen till er. Vi hoppas att ni ska trivas i vår bostad och känner er som hemma i La Casa de Manuel på Calle Pujerra 28 i Estepona.

wahlbergs

Kontakt

Kontakta gärna oss om ni har frågor om La Casa de Manuel, Estepona eller om ni vill sända en bokningsförfrågan.

Det går även bra att ringa oss på +46 63 12 50 80


manuel-garcia-oviedo

Manuel

Vi köpte denna fantastiska våning av änkan Soledad och hennes familj. Manuel García Oviedo var hennes man som var entreprenör, arkitekt och byggherre. Han har ritat och byggt denna fantastiska byggnad och vi ville hedra honom med att använda hanns namn. Därav namnet La Casa de Manuel som fritt översatt är Manuels hus.

Manuel García Oviedo föddes i La Línea de la Concepción, Cádiz den 1 juni, 1933. Han var den äldsta av två bröder och han var rastlös och äventyrlig av sig. Han flyttade till Casablanca, Marocko för ett framtida arbete. Där jobbade han på ett stort däckföretag och blev sedan erbjuden försäljningsansvaret för fabriken i Ecuador. Där träffade han sin fru år 1958, Soledad Egea Martinez. Han jobbade i Ecuador under fem år tills han av hälsoproblem blev tvungen att flytta till tillbaka Spanien med sin familj.

Manuel började en ny karriär som byggare och investerare först i San Pedro och Nueva Andalucia Marbella och senare i Estepona området. Förutom den här byggnaden utformade han själv en stor del av sina byggprojekt i området. Han var en självlärd entreprenör och hade blick för projekt som han med glädje satte i verket och fick mycket lönsamma.

Några av hans övriga projekt i Estepona blev följande. Han starta i Estepona några av de första spellokalerna på 70-talet och lära sig att själv reparera maskinerna. Öppnade senare en glassbutik i centrala Estepona och på 80-talet och byggdes en liten fabrik för att själva kunna göra glassen. Han förvärvat på 90-talet, baren ”El Manicomio” (dårhuset) en utav den mest kända landmärket i Esteponas centrum, vilket blev sedan Cafe Real. Fastigheten är nu riven och här blir det nya hotellet intill Plaza des Flores.

Manuel älskade även jordbruk och var en av de första att införa ekologiskt jordbruk i detta område. Detta med den första avokado plantage i Estepona. Tyvärr försämrades hans synen på grund av sjukdomen och han var tvungen att lämna denna verksamhet. Detta var något som han inte var speciellt glad över.
De sista åren ägnades åt förädling av sin hotellverksamhet, samt fortsatte sin verksamhet som fastighetsinvesterare men utan att vara byggaren. Som en hobby fortsatte han att göra små leksaker och han fortsatte dessutom att läsa och informera sig om allt som fångade hans intresse. Manuel dog den 2 juni 1997 och blev endast 64 år gammal.

skarmklipp-2018-05-06-10.43.03

NEST Bostad

Vi måste även berätta om vår fantastiska kontakt här nere i Estepona. Vår mäklare Lotti och Peter har varit helt fantastisk när det gäller kontakt med allt som behövs för att få detta projekt att gå i hamn. Dessutom har Lotti´s kunskap inom inredning och design varit helt underbart då hon stylat upp hela huset åt oss. Deras kontakter med byggare, vvs, el, IT, air-kondition och annat som vi har behövt har varit ovärderligt.

Så om ni i framtiden funderar på att köpa något här nere kan vi varmt rekommendera Lotti och Peter.

lacasa_boka_botten_fix

Här hittar du oss

La Casa de Manuel

Calle Pujerra 28
29680, Estepona
Malaga, SPAIN

info@lacasademanuel.se