Välkommen till

The oldtown penthouse

husicon_32x32

250 m² boyta

personer_32x32

6-14 personer

5 sovrum

solstol_32x32

160 m² Terrasser

beach

200m till stranden

0 m till centrum

Välkommen in!

Du är här hjärtligt välkommen in på en virtuell rundvandring i La Casa de Manuels alla rum. Ett perfekt sätt att få en underbar känsla hur din vistelse skulle kunna vara här i vackra Estepona. Huset är på över 400m2 med terrasser och biutrymmen så det är inte trångt om ni är många.
Ha en trevlig rundtur i La Casa de Manuel.

/Familjen Wahlberg

Huvudvåningen

Övervåningen

I närområdet

La Casa de Manuel ligger väldigt centralt men ändå så där lite underbart undangömt. Det lilla torget utanför våningen är otroligt charmigt, romantiskt och trivsamt. Torget har även blivit en symbol för La Casa de Manuel och denna unika plats. Runt omkring finns små trånga gränder med magisk känsla. Att bo här är långt från att vara den typiska turisten. Här bor ni bland de sydspanska lokalbefolkningen. En lugn och harmoniska semester som om ni nästan bodde här. Välkomna till till oldtown i Estepona, här kommer ni att trivas.

Vardagsrum

Ett stort vardagsrum för att umgås är viktigt. Högt till tak som avslutas ca 5m upp med ett öppningsbart glaspart i till övervåningens sovrum. Här finns en magnifik och vacker öppen spis som ger rummet en fantastisk känsla. Soffa och en matgrupp då man önskar sitta inne istället för ute på altanen. Värme och AC är även installerad här.

Coral

Det stora hörnrummet är ljust, öppet och har fönster mot gränden och en fransk balkong mot lilla torget. Här finns förutom två sängar även plats för en extrasäng då rummet är på 21m2. Rummets dekorfärg är coral och har som alla rum en stor platsbyggd garderob. Värme och AC samt metallpersienner för total mörkläggning i rummet.

Azul

Master bedroom har två sängar och eget badrum med dörr ut till den stora altanen. Här har vi inte förberett för någon extra säng. Rummets dekorfärg är kobolt och har en stora platsbyggda garderober. Rummet har självklart både värme och AC även motorstyrda metallpersienner för total mörkläggning.

Lime

La Casa de manuel´s minsta och mysigaste rum är på 17m2 och går i lime. Rummet har värme och AC med en fransk balkong mot det lilla torget. Två sängar som kan användas som dubbelsäng eller två singelsängar. Här finns ingen extrasäng men en stor platsbyggd garderob och metall persienner för mörkläggning.

Amarillo

I husets gula sovrum finns två sängar och plats för en extrasäng. Rummet har värme, AC och en fransk balkong mot lilla torget med metallpersienner för mörkläggning. Rummet har platsbyggda garderober och är nära anslutet till badrummet.

Turquesa

Det stora öppna sovrummet på övervåningen är tidigare Manuel´s kontor och är på 23m2. Rummet har fönster mot solterrassen och ett stort öppningsbart glasparti mot nedre våningens vardagsrum. Två sängar och gott om plats för två extrasängar, rummet har värme och AC. Här finns metall persienner mot solterrassen men inte ner mot vardagsrummet och detta gör att det inte blir totalt mörkt.

Köket

Det stora andalusiska köket är kanske hjärtat i huset med stora arbetsytor. Här kan flera samtidigt tillaga fantastiska maträtter som kan serveras ute på altan eller i matrummet. Spis, ugn, mikrovågsugn, kyl och frys, kaffebryggare, diskmaskin och porslin för alla. Värme och AC är även installerat här.

Matplatsen

Matplatsen är ett fint gammalt utdragsbord med stolar i trä och läder. Ett arv från den tidiga ägaren Manuel´s fru. Vill man sitta fler här är det bara att ta in stolarna från altanen och komplettera antalet.

Hallen

La Casa de Manuel´s stora hall har ett fantastiskt ljusinsläpp från takets solterrass som ger ett otroligt välkomnande. Här finns även husets gästtoalett som och så får sitt ljus från taket.

Altanen

Våningens altan är på 60m2 och här finns plats för gemensamma måltider och eftermiddags häng när solen går ner. En launch del för att sitta ner och diskutera dagens golfrunda eller vad som hänt under dagen.

Badrum och toaletter

La Casa de Manuel har idag två stora badrum och en gästtoalett. Badrummet i master bedroom har även badkar. I framtiden planeras även ett badrum på andra våningen.

Solterrassen

La Casa de Manuel har en underbar 100m2 stor terrass för sol och häng. Här finns solsängar och möjlighet att relaxa efter dagen på golfbanan eller på stranden. Här kan vi monterar upp ett stort solsegel eller parasoll för varma dagar. Planer för en utomhus dusch och en marrakechsäng för extra lyxigt häng finns. I framtiden även en pergola med hängmattor mm.

Sängarna

Våra sköna sängar är från IKEA har hög komfort med bäddmadrasser. Storleken är 90x200cm och sängarna kan placeras separat eller som dubbelsäng efter önskemål i varje rum.

Extrasängarna

Vi har noga valt våra fyra extrasängar till La Casa de Manuel. Sängar som är utsedda till bäst i test under många år. Edward Ritz sängarna är samma sängar som du hittar på exklusiva hotell. Storleken är 90x200cm med 15cm resårmadrass, bäddmadrasseras och har en fantastisk komfort. Extrasängarna står normalt undanställda. De är endast uppsatta och bäddade om det är beställt extrasängar av gästen.

Ljudanläggning

Vi har valt Sonos som ljudanläggning i La Casa de Manuel. 4st fristående zoner som kan spela olika eller samma musik. Allt styrs från en ipad i köket eller om du laddar ner Sonos app kan du styra den från din telefon. Vi har monterat två högtalare på altan, 2st på terrassen, 1st i köket och en större i vardagsrummet.

Dricksvatten

Vattnet här i Estepona är bra och går att dricka direkt från kranen. Men det smakar och luktar inte så gott då det är mycket klor i vattnet. Med en ny teknik filtreras detta så vattnet blir drickbart och gott. Det är Ecofilters ecoaqua som är installerat i våningen så man slipper bära vatten från butiken. Installationen är i köket och har en separat kran för drick och matlagningsvatten. Dessutom spar detta mycket på vår miljö och den är vi måna om.

Nyckellöst boende

Våningen är nyckellöst och öppnas endast via en telefonuppringning eller app i telefonen. Vid bokning lägger vi in de telefonnummer som ska ha tillträde att öppna dörrarna under vistelsen. Fördelarna är att inga koder, nycklar eller brickor kan komma på villovägar och vi rekommenderar att telefonerna har knapplåset på. FlexKey ger en otrolig säkerhet för er som gäster och inga kostnader för borttappade nycklar. Nummerlista.

Calle Pujerra 28

La Casa de Manuel ligger underbart och skyddat i det bilfria området. Det finns ingen parkering i anslutning till huset och vi rekommenderar att inte försöka köra dit. Det är inte bara krångligt utan kan bli väldigt kostsamt om polisen får kännedom om detta. Vi har här lite förslag hur du enklast tar dig till och från huset när du kommer med bil eller taxi.

Ca 120 m rakt nedanför huset på Av. España 96 den stora vägen finns en lastzon utanför Banco Santander. Enklast är att några ur sällskapet hoppar av här och tar med sig all packning. Chauffören kör sedan bort och parkerar bilen på någon av de billiga parkeringsplatserna. Självklart kan ni även köra ner i garaget som är under samma väg och ta med packningen därifrån. Tyvärr är denna parkeringsplats väldigt dyr så vi rekommenderar att sedan flytta bilen till en billigare parkering. Sök på Google map: Parking Zapallito.

Vi använder oss av två parkeringsplatser en ovanför den stora rondellen mellan nya och gamla Estepona. Sök på Google map: Aparcamiento Här betalar du endast 1€ vid varje parkerings tillfälle till personal på plats. En annan parkering som är gratis finns på vägen mot Carefour. Sök på Google map: Aparcamientos de la Cala

lacasa_boka_botten_fix

Här hittar du oss

La Casa de Manuel

Calle Pujerra 28
29680, Estepona
Malaga, SPAIN

info@lacasademanuel.se