Välkommen till

The Old Town Penthouse!

250 m2 boyta

6-14 personer

250 m2 boyta

160 m2 terrasser

200 m till stranden

0 m till centrum

Välkommen in!

Du är här hjärtligt välkommen in på en virtuell rundvandring i La Casa de Manuels alla rum.

Ett perfekt sätt att få en underbar känsla hur din vistelse skulle kunna vara här i vackra Estepona. Huset är på över 400m2 med terrasser och biutrymmen så det är inte trångt om ni är många.

Ha en trevlig rundtur i La Casa de Manuel.

/Familjen Wahlberg

I närområdet

La Casa de Manuel ligger väldigt centralt men ändå så där lite underbart undangömt. Det lilla torget utanför våningen är otroligt charmigt, romantiskt och trivsamt. Torget har även blivit en symbol för La Casa de Manuel och denna unika plats. Runt omkring finns små trånga gränder med magisk känsla. Att bo här är långt från att vara den typiska turisten. Här bor ni bland de sydspanska lokalbefolkningen. En lugn och harmoniska semester som om ni nästan bodde här. Välkomna till till oldtown i Estepona, här kommer ni att trivas.

Huvudvåningen

Övervåningen

Vardagsrum

Ett stort vardagsrum för att umgås är viktigt. Högt till tak som avslutas ca 5m upp med ett öppningsbart glaspart i till övervåningens sovrum. Här finns en magnifik och vacker öppen spis som ger rummet en fantastisk känsla. Soffa och en matgrupp då man önskar sitta inne istället för ute på altanen. Värme och AC är även installerad här.

Coral

Det stora hörnrummet är ljust, öppet och har fönster mot gränden och en fransk balkong mot lilla torget. Här finns förutom två sängar även plats för en extrasäng då rummet är på 21m2. Rummets dekorfärg är coral och har som alla rum en stor platsbyggd garderob. Värme och AC samt metallpersienner för total mörkläggning i rummet.

Azul

Master bedroom har två sängar och eget badrum med dörr ut till den stora altanen. Här har vi inte förberett för någon extra säng. Rummets dekorfärg är kobolt och har en stora platsbyggda garderober. Rummet har självklart både värme och AC även motorstyrda metallpersienner för total mörkläggning.

Lime

La Casa de manuel´s minsta och mysigaste rum är på 17m2 och går i lime. Rummet har värme och AC med en fransk balkong mot det lilla torget. Två sängar som kan användas som dubbelsäng eller två singelsängar. Här finns ingen extrasäng men en stor platsbyggd garderob och metall persienner för mörkläggning.

Amarillo

I husets gula sovrum finns två sängar och plats för en extrasäng. Rummet har värme, AC och en fransk balkong mot lilla torget med metallpersienner för mörkläggning. Rummet har platsbyggda garderober och är nära anslutet till badrummet.

Turquesa

Det stora öppna sovrummet på övervåningen är tidigare Manuel´s kontor och är på 23m2. Rummet har fönster mot solterrassen och ett stort öppningsbart glasparti mot nedre våningens vardagsrum. Två sängar och gott om plats för två extrasängar, rummet har värme och AC. Här finns metall persienner mot solterrassen men inte ner mot vardagsrummet och detta gör att det inte blir totalt mörkt.

Köket

Det stora andalusiska köket är kanske hjärtat i huset med stora arbetsytor. Här kan flera samtidigt tillaga fantastiska maträtter som kan serveras ute på altan eller i matrummet. 

Här finns spis, ugn, mikrovågsugn, kyl och frys, kaffebryggare, diskmaskin och porslin för alla. Värme och AC är installerat här för högsta comfort.

Matplatsen

Matplatsen har nu nytt bord och stolar med två utdragsskivor så att 8-14 personer lätt kan sitta tillsammans vid bordet.

(Nya bilder kommer senare.) 

Hallen

La Casa de Manuel´s stora hall har ett fantastiskt ljusinsläpp från takets solterrass som ger ett otroligt välkomnande. 

Från hallen är det dörrar direkt in till 3 sovrum. köket, gästtoaletten och vardagsrummet. Underbart om någon kommer hem lite senare på kvällen och inte vill störa de andra i sällskapet.

Altanen

Våningens altan är på över 60m2 och här finns plats för gemensamma måltider och eftermiddagshäng när solen går ner. 

En launchgrupp för att sitta ner och diskutera dagens golfrunda eller vad som hänt under dagen.

Badrum & toaletter

La Casa de Manuel har idag två stora badrum och en gästtoalett. Badrummet i master bedroom har även badkar och en dörr ut till tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare. Här finns även ett litet skötbord och ett glastak som släpper in dagsljus. 

Från tvättstugan finns sedan frostade öppningsbara fönster till samtliga toaletter. Detta ger dagsljus även på alla toaletter i huset.

Skybar & solplats

La Casa de Manuel har en stor underbar terrass på 100m2 för samkväm, sol, häng och relax. Efter en dag på golfbanan, stranden eller varför inte hela dagen i lugn och ro under parasollet med en bok? Blir det för varm på de fyra solsängarna finns en fantastisk soldusch som ger magisk svalka.

Marrakesh sängen ger en sinnesro och känsla av lyx och är otroligt omtyckt. Här kan man ligga och språka med sin kära eller med goda vänner in på småtimmarna.

Skybar består av en stor bar där ni kan servera varandra alla möjliga drycker samt barbord och stolar för upp till 8 personer.

Här finns även en stor Per Morberg stekhäll där ni gemensamt kan skapa en fantastisk måltid under bar himmel uppe på terrassen.

Sängarna

Våra sköna sängar är från IKEA och har hög komfort med bäddmadrasser samt skydd. Storleken är 90x200cm och sängarna kan placeras separat eller som dubbelsäng efter önskemål i varje rum. 

Praktiskt med singelsängar när golf- eller kompisgängen är här och de inte vill dela dubbelsäng med varandra.

Extrasängarna

Vi har noga valt våra fyra extrasängar till La Casa de Manuel. Sängar som är utsedda till bäst i test under många år. Edward Ritz sängarna är samma sängar som du hittar på exklusiva hotell. Storleken är 90x200cm med 15cm resårmadrass, bäddmadrass, skydd och de har en fantastisk komfort. Extrasängarna står normalt undanställda. De är endast uppsatta och bäddade om det är beställt extrasängar av gästen.

Ljudanläggning

Vi har valt Sonos som ljudanläggning i La Casa de Manuel. Allt styrs från en ipad i köket eller om du laddar ner Sonos app kan du styra den från din telefon. 

Vi har en högtalare att ta ut på altanen eller terrassen, en i köket och en större i vardagsrummet. Sonos har ett Spotifykonto med all värdens musik.

Dricksvatten

Vattnet här i Estepona är bra och går att dricka direkt från kranen. Men det smakar och luktar inte så gott då det är mycket klor i vattnet. Med en ny teknik filtreras detta så vattnet blir drickbart och gott. Det är Ecofilters ecoaqua som är installerat i våningen så man slipper bära vatten från butiken. Installationen är i köket och har en separat kran för drick och matlagningsvatten. Dessutom spar detta mycket på vår miljö och den är vi måna om.

Nyckellöst boende

Våningen är nyckellöst och öppning sker endast med gästens telefon och appen Salto KS. Vid bokning sänder vi en enkel digital nyckel till de gäster som ska ha tillgång till huset under vistelsen. Fördelarna är att inga koder, nycklar eller brickor kan komma på villovägar och inga dyra kostnader för borttappade nycklar.

Calle Pujerra 28 och parkering

La Casa de Manuel ligger underbart och skyddat i det bilfria området mitt i gamla stan Estepona. Det finns ingen parkering i anslutning till huset och vi rekommenderar att inte försöka köra dit. Det är inte bara krångligt utan kan bli väldigt kostsamt om polisen får kännedom om detta. Vi har lite förslag hur du enklast tar dig till och från huset när du kommer med bil, buss eller taxi, klicka HÄR

Manuel

Vi köpte denna fantastiska våning av änkan Solidad och hennes familj. Manuel Garcia Oviedo var Solidad´s man och han var en framgångsrik entreprenör, arkitekt och byggherre. Han ritade och byggde bland annat denna fantastiska byggnad på Calle Pujerra 28 och vi vill hedra honom med att använda hans namn. Därav namnet La Casa de Manuel, som fritt översatt blir Manuels hus.

Manuel Garcia Oviedo föddes i La Linea de la Conception, Cadiz den 1 juni 1933. Han var den äldsta av två bröder, han var rastlös och äventyrlig av sig. Han flyttade till Casablanca, Marocko för ett bra arbete. Där jobbade han för ett stort däckföretag och blev efter en tid erbjuden att ta försäljningsansvaret för fabriken i Ecuador.
Där träffade han sin framtida fru år 1958, Soledad Egea Martinez. Han jobbade i Ecuador under fem år tills han av hälsoproblem blev tvungen att flytta tillbaka till Spanien med sin familj.

Manuel började en ny karriär som byggare och investerare, först i San Pedro och därefter i Nueva Andalucia, Marbella. Efter ett tag började han i Esteponaområdet som han var mycket förtjust i. Förutom denna byggnad så utformade han flera stora byggprojekt i området. Han var en självlärd entreprenör och hade blick för projekt som han med glädje igång satte och fick mycket lönsamma.

Några av hans övriga projekt i Estepona blev följande.
Han startade några av de första spellokalerna på 70-talet, han lärde sig att själv reparera och serva maskinerna.
Han öppnade senare en glassbutik i centrala Estepona och på 80-talet byggdes en liten fabrik för att själva kunna producera glassen.
På 90-talet förvärvade han baren ”El Manicomio” (dårhuset) ett utav de mest kända landmärkena i Esteponas centrum, vilket senare blev Cafe Real. Fastigheten är numer riven och ett nytt hotell har byggds på denna plats intill Plaza de las Flores.

Manuel älskade även jordbruk och var en av de första att införa ekologiskt lantbruk i Estepona området. Detta blev förövrigt den första avokadoplantagen i Estepona.

Tyvärr försämrades hans syn på grund av sjukdom och han blev till slut tvungen att lämna denna verksamhet. Det gjorde honom såklart mycket ledsen och besviken.

De sista åren ägnades åt förädling av sin hotellverksamhet, samt fortsatte med sig verksamhet som fastighetsinvesterare men utan att själv vara byggaren. Som en hobby fortsatte han att göra små leksaker och han fortsatte dessutom att läsa och informera sig om allt som fångade hans intresse.
Manuel dog den 2 juni 1997 och blev endast 64 år gammal.

När vi i familjen är i huset och tillsammans äter en god middag med vänner brukar vi höja glaset och skåla för Manuel. Vi tycker det är tråkigt att vi inte fick lära känna Manuel men på något sätt finns han och hans familj med i huset som vi vårdar ömt i hans namn.

/Familjen Wahlberg